google.com, pub-8750051632471764, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Roetveegpieten in Middelburg

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

0118 Middelburg Evenement - Al sinds 2006 toen de landelijke intocht in Middelburg plaatsvond, volgen we in het verhaal en uiterlijk het Sinterklaasjournaal van de NTR. Deze organisatie heeft veel kennis en ervaring met hoe je het Sinterklaasverhaal brengt voor een jonge doelgroep.

Veel kinderen volgen deze afleveringen op de voet. Daarmee is het verhaal van het Sinterklaasjournaal de tijdelijke werkelijkheid voor iedereen die de Sint verwelkomt.

Het college van B&W heeft besloten de Sinterklaasjournaal-lijn ook dit jaar te volgen. Dat betekent dat bij de intocht waar de gemeente of het college een bijdrage levert, het pietenkorps bestaat uit roetveegpieten. De herkenbaarheid voor de kinderen staat daarbij centraal.

Met de Stichting Evenementen Middelburg (SEM) zijn we al een aantal jaar in gesprek over het volgen van de lijn van het Sinterklaasjournaal voor de Middelburgse intocht. Op 30 september heeft de SEM aangegeven dat zij zich niet kan vinden in de aanpassingen van de NTR. De stichting zal dit jaar de Middelburgse intocht daarom niet organiseren.

De gemeente is nu aan het kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat er een feestelijke intocht is op 16 november waarbij de beleving van de kinderen centraal staat.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok